Technics představuje nový hi-fi gramofon SL-100C

21-04-2021

Technics představuje nový hi-fi gramofon SL-100C

Technics představuje nový hi-fi gramofon SL-100C

Praha, 21. dubna 2021 – Společnost Technics dnes oznámila uvedení nového gramofonu SL-100C s přímým náhonem. Tento nový model se může pochlubit klasickými charakteristikami gramofonů Technics, jako je bezjádrový motor s přímým náhonem a vysoce přesné hliníkové raménko ve tvaru písmene S. Navíc přichází na trh s ještě nižší cenovkou než jeho předchůdce SL-1500C.

„Obrovský úspěch modelu SL-1500C, který nabízí balíček všech funkcí s typickými technologiemi gramofonů Technics pro zapálené hi-fi nadšence, ukázal, že jsme se dostali na úroveň populární a konkurenceschopné třídy gramofonů,“ komentuje produktový manažer Technics pro evropský trh Frank Balzuweit. „Poptávka trhu po vysoce kvalitních gramofonů typu plug’n’play překonala naše vlastní očekávání“ dodává Balzuweit.

Nový SL-100C je dodáván s integrovanou přenoskou Audio Technica VM95C, která nabízí velmi dobrou jemnost zvuku a uspokojí tak požadavky skutečných milovníků hudby. Kónický hrot VM95C zajišťuje velmi přesné sledování a podrobné načítání hudebních informací vyrytých na vinylovém disku. Technické specifikace přenosky Audio Technica VM95C zajišťují širokou kompatibilitu s typickými Phono MM vstupy hi-fi zesilovačů.

Jako „skutečný“ gramofon hodný štítku Technics přesvědčí SL-100C své uživatele se stejným sofistikovaným motorem s přímým náhonem bez železného jádra, který zajistí absolutně hladkou rotační stabilitu, pevné dvouvrstvé šasi. Díky tomu jsou eliminovány vnější vibrace. Vysoce přesné hliníkové raménko ve tvaru písmene S je schopné sbírat ty nejjemnější hudební nuance z každého vinylového disku. Navíc automatické zvedání raménka (funkci lze vypnout), které se aktivuje na konci drážky vinylu, zabraňuje zbytečnému opotřebení jehly po dokončení přehrávání každé strany LP.

Hlavní vlastnosti modelu SL-100C:

  • Bezjádrový motor s přímým náhonem dosahuje stabilních otáček bez kolísání rychlosti a s vysokým točivým momentem
  • Vysoce citlivé, ale robustní hliníkové raménko přesně čte signál uložený v záznamové drážce
  • Dvouvrstvý strukturovaný talíř, který ještě lépe tlumí vibrace
  • Pevná skříň a vysoce funkční izolátor pro důkladné tlumení vibrací – plynulejší a přesnější přehrávání vinylů
  • Integrovaná přenoska Audio Technica AT-VM95C pro snadné nastavení – vinyl je okamžitě připraven k přehrávání
  • Funkce automatického zvednutí raménka slouží minimalizaci opotřebení jehly na konci přehrávání

Model SL-100C bude v Evropě v prodeji od června 2021.

O modelech řady Technics SL-1200 a SL-1500C

Model SL-1200 byl uveden na trh jako oblíbený gramofon s přímým náhonem v roce 1972 a stal se nejprodávanějším modelem s kumulativním prodejem 3,5 milionu kusů. V jeho prospěch hovořil vysoký točivý moment, snadné ovládání a vysoká odolnost. Tyto výhody bodovaly nejen mezi audio nadšenci, ale i DJ, kteří pomáhali v uvolněné kulturní atmosféře rozjet žánr elektronické taneční hudby. Tato modelová řada je dodnes vysoce uznávaná mezi profesionály po celém světě.
Gramofon SL-1500C byl uveden na trh v roce 2019 jako model založený na obecných kvalitách uznávané řady 1200. Je navržený jako čistý hi-fi přístroj bez funkcí, jako jsou stroboskopické značky na talíři, lampa v hrotu a tzv. pitch control (plynulé upravování rychlosti otáček). Místo toho nabízí vysoce kvalitní přenosku, integrovanou fono ekvalizací pro audiofily a funkci automatického zvedání raménka, což z tohoto gramofonu dělá snadno nastavitelný a plně vybavený balíček pro dokonalý požitek z přehrávání vinylů.